T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / KADİRLİ - Aşağı Çıyanlı Şehit Ahmet Birkaç Ortaokulu

TARİHÇE

               Köyümüze ilk defa okul 1928 tarihinde bu günkü sağlık ocağı civarında eski bir toprak damda açılarak eğitim öğretime başlamıştır. 1943 yılında şimdiki okul yerinde bulunan fakat daha sonraları yıkılan binasına taşınarak eğitim ve öğretime devam edilmiştir. Köyümüze 1973 yılında Ortaokul yapılmış olup 1992 yılında yapılan bina ile ilkokul ortaokul birleşerek İlköğretim Okulu olmuştur.2006 yılında 1943 yılında yapılan bina yıkılarak yerine 3 katılı yeni binası yapılarak eğitim öğretime devam eden okulumuz Aşağıçiyanlı ve çevresinde bulunan kendisi ile birlikte 8 köyün çocuklarına hizmet vermektedir. Köyümüzde şuanda ilkokul ve ortaokul mevcut olup ilkokulda anasınıfı ile birlikte 166 ortaokulda 150 öğrenci eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

              Okulumuz bahçesi surla çevrili olup, zemin parke taşla kaplıdır. Okulumuzun bahçesinde yeterli oyun olanları mevcut olup, bir basketbol sahası, bir voleybol sahası ve bir oyun parkı yapımı devam etmektedir. Bahçemizde 5 musluklu bir çeşme ve çok sayıda çam, turunç ve portakal ağacı vardır. Ayrıca öğrencilerimizin oturacakları oturaklar mevcuttur.

              Geçmişte önemli eğitim ve sportif başarılara ulaşmış bir eğitim kurumu olarak, hedeflerimiz bu başarıların üzerine çıkmak, öğrencilerimize, bilgi, beceri, sosyal ve sportif alanlarda iyi bir eğitim vermektir.

             Okulumuz Aşağıçiyanlı Köyünde bulunmaktadır. Aşağıçiyanlı Köyü Kadirli İlçesine 15 km uzaklıktadır. Okulumuzun doğusunda Erdoğdu Köyü, Batısında Kiremitli Köyü Güneyinde Yeniköy, Kuzeyinde Öksüzlü köyleri bulunmaktadır. Köyümüz ve çevre köylerin en önemli geçim kaynağı çiftçiliktir.

            Köyümüz ve çevre köyler Tarım olarak Buğday, Mısır. Yerfıstığı, Soya Fasulyesi, Turp, Ispanak, Marul, Narenciye çeşitleri ekmektedir. Köyümüz ve çevre köylerde büyükbaş ve küçükbaş hayvan beslemektedirler.Bölgemizin toprakları Ceyhan Irmağı,Savrun Çayı ve Sumbas çayı suları ile sulanmaktadır.

 

            Okulumuza Köyümüz öğrencilerinden başka Kiremitli Köyü, Erdoğdu Köyü, Akova Köyü, Öksüzlü Köyü, Yeni Köy, Tozlu Köyü ve Tekeli Köyü öğrencileri de taşımalı olarak gelmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.09.2017 - Güncelleme: 22.11.2023 09:03 - Görüntülenme: 1315
  Beğen | 6  kişi beğendi